Om produkten
Il Palazzones signaturvin, Brunello di Montalcino. Årgång 2017 hämtade Il Palazzone druvorna till sin Brunello från alla sina 3 marker, även från deras bästa mark - Due Porte - som vanligtvis vinifieras och buteljeras separat. Il Palazzone har en klassisk och kompromisslös tillvägagångssätt i hela produktionen. Allt görs för hand, inklusive jäsning och lagring i stora slavonska botti. Vinet har därför lagrats på faten i 39 månader innan det buteljerades. Den lilla vingården Il Palazzone ligger i hjärtat av Montalcino och är med sin blygsamma produktion på cirka 10 000 flaskor brunello årligen en av de mindre producenterna i området. Teamet bakom Il Palazzone består av det amerikanska paret Kirsten och Peter Kern vars hjärta brinner för Toscana, samt några lokala krafter som ansvarar för den dagliga driften. Teamet på Il Palazzone har på senare år investerat stort i bland annat ny modern utrustning och en pågående omställning till hållbar produktion. Il Palazzone äger 3 vingårdar som var och en speglar Montalcinos terroir. Stilen är klassisk, med jäsning och lång lagring på stora slavonska botti. En genomgående karaktärsdrag och en av Il Palazzones stora styrkor är den lätta och fräscha stilen som kännetecknar vinerna. En stil som särskilt har uppmärksammats av vinexperter och kritiker de senaste åren, där det generellt har varit utmaningar med värmen i området, har Il Palazzone lyckats behålla en lätthet, svalhet och friskhet i vinerna som inte har gått obemärkt förbi. Decanter kallar Il Palazzone för "Under the radar producer" och ger dem följande ord med på vägen "Medan Brunello domineras av väletablerade familjer och stjärnvinmakare, finns det fortfarande utrymme för uppstickare att göra sig ett namn i denna prestigefyllda beteckning. Il Palazzone erbjuder Brunello med en uppfriskande 'lätthet' även i den varma, torra 2017-årgången tack vare lägen på höga höjder" – Decanter.