Om produkten
Alkoholfri och osvavlad vitvin från Rheinhessen.
Vinet är friskt och livligt med en fin ren syra.
Det har en trevlig kryddig doft med toner av citrus, äpple och ananas och är biodynamiskt.
Veganskt. I hjärtat av den berömda vinregionen Rheinhessen, 30 kilometer söder om Mainz, i delstaten Rheinland-Pfalz ligger denna traditionella och familjeägda vingård, där man genom fyra generationer har producerat en imponerande rad kvalitetsviner på de totalt 18 hektar omgivande, kalkhaltiga vinodlingar. Namnet Gustavshof, direkt översatt till "Gustavs gård", hänvisar till Gustav Becker, som startade vinproduktionen på platsen 1924. Sedan dess har hans efterkommande både fortsatt traditionen och det höga kvalitetsnivån. År 2004 valde man att övergå helt till ekologisk produktion, och idag är alla Gustavshofs viner veganska.
Det gäller både naturviner och de biodynamiska vinerna, som man sedan 2012 har producerat enligt de Demeter-certifierade riktlinjerna. Producentens avsikt är enkel: att vinerna i vidaste möjliga mening ska återspegla "både druvornas, underlagets och inte minst årstidernas särskilda karaktär".