Om produkten
Beläget i Bué i Sancerre-regionen i Loiredalen, har familjen Millet gjort vin i över fem generationer. Steve Millet äger 24 hektar, varav 19 hektar är i Sancerre och fem hektar i Menetou-Salon. Vingårdarna odlas hållbart med respekt för miljön och biologisk mångfald och 2020 blev Domaine Gérard Millet HVE3-certifierad. Jorden i Sancere är kalkrik, vilket ger bra dränering för vinrankorna. Jäsning sker i temperaturkontrollerade rostfria tankar. Vinet lagras sedan på jästfällningen utan malolaktisk jäsning, för att bevara det färdiga vinets fräscha, mineraliska stil.
Ljus halmgul i glaset med ljusgröna nyanser. Doften är aromatisk med toner av citrus, flinta, vita blommor och stenfrukt. Smaken är frisk och delikat med toner av vita blommor, grapefrukt, flinta, vit persika och gröna mandlar. Eftersmaken är lång med fin syra och ett krispigt, mineraliskt avslut. Ett perfekt vin som aperitif, på terrassen eller till lättare rätter med fisk, skaldjur, grönsaker, pasta mm.