Om produkten
Philippe har en fantastisk 1,43 hektar skifte i den utmärkta "Hautes Baude" en del av Clos Vougeot. Vinrankorna planterades 1934 och planteringstäthet rekord 12.000 pinnar per. hektar. Druvorna skördas för hand, i två steg och placeras i små perforerade boxar som gör stapling, så druvorna kommer intakt till källaren. Här macererer Philippe druene under 10 dagar vid 10 grader Celsius, varefter temperaturen höjs så att jäsning startar. Under jäsning med hjälp av klassisk Philippe pigeage att dra maximal färg och smak av druvor. Den unga vinet sedan åldras 10-14 månader på fat, varav 75% var nya. Resultatet är ett av de bästa vinerna från denna berömda Grand Cru. Clos Vougeot terroir är uppenbar. Vinet är intensiv färg. Doften är djup, elegant och kombinerar röda bär med en touch av viol och lakrits. Smaken är klassisk, koncentrerad och kraftfull, runda, mineral och lång.