Om produkten
Denna krispiga, variationsrika och mycket älskvärda Sancerre är ny i sortimentet, men inte på något sätt ny i det populära vindistriktet. Sålunda bosatte sig familjen Baudry i byn Sainte-Gemme-en-Sancerrois norr om den berömda kullen långt tillbaka 1920, och det är idag den 3:e och 4:e generationen i familjen i form av Hervé Baudry och hans 2 söner Bastien och Quentin, som för arvet vidare med ett växande fokus på hållbarhet och biologisk mångfald.
Vi pratar om frukt från 10-30 år gamla vinstockar runt vingården som finns tillsammans med frukt från små tomter runt byarna Sury-en-Vaux och Verdigny lite längre söderut, vilket gör att alla Sancerres tre jordtyper " Silex", "Les Caillottes" och "Terres Blanches" är på gång.
Alla tomter har odlats utan herbicider, insekticider och andra syntetiska produkter sedan 2010 och alla var formellt ekologiska certifierade 2020. Skörden är både manuell och mekanisk och efter rengöring röks druvorna direkt in i den pneumatiska pressen, där de är omvandlas till en must , som får lägga sig (bottenfällan) i upp till 48 timmar innan den förvandlas till vin i Termoreglerat rostfritt stål och sedan buteljeras efter bara 4 månader sur Lie i tankarna.
Hervé Baudry säger att för honom är att producera vin lite som sann kärlek ("La culture de la vigne s'apparente à une histoire d'amour. Prendre et donner du plaisir constitue nos valeurs"), och det märks i vinerna. , även om de mirakulöst har lyckats flyga under radarn för internationella recensenter.