Om produkten
Vi befinner oss i det fantastiska Anjou-området i Loire, Frankrike. Här hittade vi ett saftigt och fruktigt rödvin. Loire är en otroligt mångsidig plats att göra vin på, vilket hjälper till att göra området otroligt unikt! Hos David Regnier arbetar man med en relativt lerig jordmån, vilket bidrar till att ge vinet ett charmigt djup och frukt.
Vi har att göra med ett medium funky rödvin som är gjort på 100 % Grolleau som för många är en okänd druva. Men inte desto mindre en extremt välanvänd druva för Anjou-området. Det är sällan man får dricka Grolleau! Och Grolleau är faktiskt också en druva som inte har haft ett särskilt stort förflutet. Men det händer saker med druvan och vi förutspår en mycket ljus framtid för den!
Grolleau ‘21 är ett riktigt lantvin. Den är rustik, tanninrik, blodig och rå. Tydliga toner av skogsjordgubbar, mogna hallon och en touch av vinbär för det bittra inslaget. I övrigt bara den våta och fuktiga jorden, kombinerat med egenskaperna hos druvan Grolleau, där sammetslen frukt ökar saftigheten.
Detta vin bör varken luftas eller öppnas i förväg. Det här vinet är gjort för att avkorka och hällas upp i glaset och ner i halsen omedelbart. Gärna i stora klunkar! Grolleau’21 ska helst serveras i cirka 10-12 grader. Vi förespråkar att rödvin även ska serveras kylt. Det främjar frukten och saftigheten.
Mat i kombination
Vi har att göra med ett riktigt bonde-rödvin, som därför också kräver en lantlig gryta. Cassoulet, boeuf bourgignon eller liknande kommer att passa bra till denna vinmatch.