Om produkten
Nu, som tidigare, handlar det om att kombinera många olika typer av exklusiva teer för att få en smak som ingen av dem ensamma kunde utföra. Lite som när källaren på vingården skapar en cuvée genom att blanda frukten från olika druvsorter och tomter. Kontrollerade mängder vitt vin och socker tillsätts och slutligen balanseras teet med nypressad citronsaft innan den genomgår en hemlig raffineringsprocess som med subtila djupa smaknyanser och kolsyrning på toppen lyfter drycken ur teens konventionella universum.
Kocembas röda Copenhagen Sparkling Tea har medvetet inte helt fått alla färgpigment ner med flaskan och därför är det med rätta ett läckert Sparkling rosé Tea. Den är baserad på en blandning av ekologiskt grönt, vitt och svart te och sedan olika örtteer där hibiskusblomman kommer in som det hemliga femte elementet både när det gäller dofter och den vackra färgspel. Det finns fina toner av jordgubbar och hallon som fräschas upp och parfymeras av schweizisk mynta. Den levereras med 4% alkohol och bara 30 g kvarvarande socker och detta innebär att bitterheten från teet får en behaglig känsla av torrhet medan den underliggande sötman inte förnekar sig själv.
Det träffas snyggt och ökar applikationerna i det salta köket avsevärt, särskilt om man har turen att vara utrustad med ett öppet och nyfiken sinne. Njut av det vid 5 grader i ett champagneglas. Det hanterar sötman vackert i grillad hummer från Läsø och det är också en fin match för en klassisk och absolut inte ny nordisk bit öppen smörgås med ekologiska ägg, nyskalad räka, dill och hemlagad majonnäs med citron.