Ciacci Piccolomini, Brunello di Montalcino 2018

549.00 kr.
customer-list-add

Ciacci Piccolomini, Brunello di Montalcino 2018

Ciacci Piccolomini, Brunello di Montalcino 2018

Vår utvärdering

Lukt och smak: Jag luktar du hittar härliga toner av röda bär, körsbär, plommon, katrinplommon, tobak, lakrits, tjära och tryffel. Det är intensiv, generös och känna flytta och dyka upp som låter sammetslen i munnen med varmt, delikat sötma och en ihållande smak, full av nerv. Gastronomi: Lämplig idealisk för stekning rätter, grytor, vilt och ost.

Om produkten

Bakgrund: Sedan den senaste medlem av Piccolomini familjen dog 985, det var Guiseppe Bianchini och hans familj tog över den historiska 1700 fastighet i sydöstra hörnet av Brunello distriktet, speciellt Castel dell'Abate. Efter Guiseppes död 2004, barnen Paolo och Lucia bär på denna tradition. Huset har 200 hektar för lantbruk, varav 35 hektar planterade med Sangiovese Grosso (Brunello), Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah. Darling är Brunello druva. Det skapade två olika viner: Rosso di Montalcino och Brunello di Montalcino. Brunelloen utmärka sig som en traditionell Brunello produceras med en mycket ren och fruktig stil. Detta i kombination med en hög koncentration och intensitet gör Ciacci Piccolomini Brunello ska anses vara bland de allra bästa. Den kombinerar elegans och potent. Åldrandet: från brunnen 16 hektar är de bästa druvorna som valts ut för denna Brunello di Montalcino. Vinet är uppenbarligen gjord av 100% Sangiovese Grosso. Vingårdarna ligger 240-360 meter över havet och marken är en blandning av jord och lera. Vinet jäses i ståltankar och glasfodrad cementtankar. Den lagrar sedan vin för 36 månader i stora slavonska ekfat (20-85 hektoliter.), Följt av 4 månaders flaska lagring. Lukt och smak: Jag luktar du hittar härliga toner av röda bär, körsbär, plommon, katrinplommon, tobak, lakrits, tjära och tryffel. Det är intensiv, generös och känna flytta och dyka upp som låter sammetslen i munnen med varmt, delikat sötma och en ihållande smak, full av nerv. Gastronomi: Lämplig idealisk för stekning rätter, grytor, vilt och ost.

Serving tips

Mörkt kött
Kraftig ost
Vilt

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.