Chateau du Coing, Muscadet Sévre et Maine Sur Lie 2021

199.00 kr.
customer-list-add

Chateau du Coing, Muscadet Sévre et Maine Sur Lie 2021

Chateau du Coing, Muscadet Sévre et Maine Sur Lie 2021

Vår utvärdering

Denna Muscadet är skapad på frukten av några av de bästa exponerade tomterna mellan Sèvre och Maine i källaren på Château du Coing de Saint-Fiacre, där Véronique och Aurore Günther-Chéreau utgör ett av Frankrikes starkaste mor / dotterlag. Lätt, helt klassisk, uppfriskande och charmig Muscadet, som är nästan farligt lätt att dricka.

Vinrankorna är upp till 70 år gamla, skörden är manuell och vinet tillverkas traditionellt. Detta innebär att alla stjälkar tas bort innan druvorna pressas och mustet, med tyngdkraften, rinner ner i rostfria tankar i källaren. Här får mustet sedimentera i 48 timmar innan fällningen avlägsnas och alkoholfermenteringen påbörjas. Efter detta vilar vinet "Sur Lie" med jästresterna utan omrörning eller någon annan form av manipulation fram till tiden efter påsk där mor och dotter börjar smaka tills rätt tid för tappning.

Det är en mycket skonsam produktionsprocess, som behåller lite koldioxid i vinet, vilket under de första åren innebär att vinet hälls med små pärlor, och även efter flera års mognad kommer du fortfarande att känna lite extra krispighet som kittlar munnen. Vinfinsmakare som inte har lärt sig vad Muscadet Sur Lie handlar om upplever ofta detta som ett misstag, men nej då. Det är en del av vinets DNA, och tillsammans med den höga surheten i druvan Melon-de-Bourgogne skapar den ostörda mogningen "Sur Lie" viner som kan behålla sin färskhet både 5 och 10 år efter skörden. Om du besöker Véronique och Aurore Günther-Chéreau kommer du därmed att kunna smaka på viner från 1990-talet, som fortfarande är otroligt vitala.

Ett charmigt, diskret blommande och livligt vin som lyfts av skarpa äpplen och päron, saftig uppfriskande citrus och uttalad mineralitet. En fantastisk match för ostron. Den klassiska matchen är de små salta ostron från Moëze-Olérons stränder eller från Bassin d'Arcachon lite längre söderut. Så om du sitter på stranden med Véronique och Aurores Muscadet vid en liten taverna där ostronfiskarna öppnar dagens fångst så fort du kan böja nacken, är himlen nära!

Om produkten

Denna Muscadet är skapad på frukten av några av de bästa exponerade tomterna mellan Sèvre och Maine i källaren på Château du Coing de Saint-Fiacre, där Véronique och Aurore Günther-Chéreau utgör ett av Frankrikes starkaste mor / dotterlag. Lätt, helt klassisk, uppfriskande och charmig Muscadet, som är nästan farligt lätt att dricka.

Vinrankorna är upp till 70 år gamla, skörden är manuell och vinet tillverkas traditionellt. Detta innebär att alla stjälkar tas bort innan druvorna pressas och mustet, med tyngdkraften, rinner ner i rostfria tankar i källaren. Här får mustet sedimentera i 48 timmar innan fällningen avlägsnas och alkoholfermenteringen påbörjas. Efter detta vilar vinet "Sur Lie" med jästresterna utan omrörning eller någon annan form av manipulation fram till tiden efter påsk där mor och dotter börjar smaka tills rätt tid för tappning.

Det är en mycket skonsam produktionsprocess, som behåller lite koldioxid i vinet, vilket under de första åren innebär att vinet hälls med små pärlor, och även efter flera års mognad kommer du fortfarande att känna lite extra krispighet som kittlar munnen. Vinfinsmakare som inte har lärt sig vad Muscadet Sur Lie handlar om upplever ofta detta som ett misstag, men nej då. Det är en del av vinets DNA, och tillsammans med den höga surheten i druvan Melon-de-Bourgogne skapar den ostörda mogningen "Sur Lie" viner som kan behålla sin färskhet både 5 och 10 år efter skörden. Om du besöker Véronique och Aurore Günther-Chéreau kommer du därmed att kunna smaka på viner från 1990-talet, som fortfarande är otroligt vitala.

Ett charmigt, diskret blommande och livligt vin som lyfts av skarpa äpplen och päron, saftig uppfriskande citrus och uttalad mineralitet. En fantastisk match för ostron. Den klassiska matchen är de små salta ostron från Moëze-Olérons stränder eller från Bassin d'Arcachon lite längre söderut. Så om du sitter på stranden med Véronique och Aurores Muscadet vid en liten taverna där ostronfiskarna öppnar dagens fångst så fort du kan böja nacken, är himlen nära!

Serving tips

Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.