Cave de Tain, Crozes-Hermitage Hauts de Fief 2019

399.00 kr.
customer-list-add

Cave de Tain, Crozes-Hermitage Hauts de Fief 2019

Cave de Tain, Crozes-Hermitage Hauts de Fief 2019

Kropp Fyldig
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Mörk frukt
Andra kryddor

Om produkten

Förpackad med massor av lyxig mörk frukt, peppar och en antydan av mentol och lakrits. Det är en markant rödvin från en varm årgång som visar Syrah, som spelar på alla strängar - i en öppen och tillgänglig stil som inte kräver många år i källaren - den är redan en njutning att dricka och kan hantera kraftiga och intensiva kötträtter. Servera vid 17-19°C i stora rödvinsglas. Drick till brynt nötkött med pepparsås.

Aroma

Mörk frukt
Andra kryddor

Facts

Tannin:
Høj
Sötma:
Tør
Aciditet:
Medium
Kropp:
Fyldig
Smakprofil:
Område:
Distrikt:
Crozes-Hermitage
Årgång:
2019
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
14,00
Korkvariant:
Kork
Druvor:
Syrah 100%
Serveringstemperatur:
16-18°C
Passar till:

Serving tips

Mörkt kött

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.