Calera, De Villiers Pinot Noir 2018

749.00 kr.

Calera, De Villiers Pinot Noir 2018

Calera, De Villiers Pinot Noir 2018

Om produkten

De Villiers är kanske Caleras mest amerikanska Pinot Noir. Här är gott om mousserande mörk frukt som möter näsan när du svänger glaset, vilket är vackert inramat av kryddor och en elegant maträtt.

Servera vid 14-16 ° C i stora röda vinglas. Drick för stekt andbröst.

Det finns en del ryggraden i De Villiers Pinot - ganska slående tanniner hjälper till att få den eleganta smaken av bär, kryddor och den nästan cigarrliknande doften. Det tros att 2016 är den första skörden, efter några års torka, där vinrankan har haft gott om vinterregn, som tillsammans med en nästan perfekt sommar ger mogna och vackra viner.

17 månaders disklagring på fransk ek, 30% nya rätter, 20% andra året och resten neutral.

Serving tips

Fjäderfä
Viltfågel

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.