Andremily No. 8 2019

1,995.00 kr.
customer-list-add

Andremily No. 8 2019

Andremily No. 8 2019

Vår utvärdering

100 point | Jeb Dunnuck
"Another perfect wine from Jim Binns is the 2019 No 8, a blend of 88% Syrah, 9% Mourvèdre, and 3% Viognier. This full-bodied powerhouse of a wine has that rare mix of richness and elegance as well as a stunning array of red, blue, and black fruits along with notes of ground pepper, violets, and spring flowers. The balance is as good as it gets, it has ultra-fine tannins, and again, a mix of power and finesse that's something to behold."

Om produkten

Jim Binns har varit källarmästare på det berömda Sine Qua Non-vineriet, och där utvecklades hans fascination för, och kärlek till, Rhônesorterna till en enastående expertkunskap om hur de bör vinifieras för att skapa ikoniska viner. Det var de färdigheter han tog med sig när han startade sitt eget projekt 2012 och namngav det efter sina två barn, Andre och Emily. I hans 2019 No. 8 Syrah är Rhône-inspirationen tydlig, eftersom blandningen tydligt lånar från den legendariska Rhône-kommunen, Côte-Rotie, genom att blanda den vita Viognier-druvan i blandningen. Det ger en mer elegant vin och hjälper samtidigt att dra ut extra färg från Syrah-druvorna. Jim Binns eget geniala fingeravtryck är 9% Mourvedre som hittar vägen till blandningen och ger en genial twist av struktur och mörker till den annars helt raka och eleganta Syrah-vinen. Vinet förenar på enastående vis en fast och kraftfull Syrah-vin med en svävande elegans och nästan otrolig fräschhet. Det finns tyngd bakom smaknoterna, men de glider elegant runt på tungan som små, fina ballerinor. Mörk saftig frukt som påminner oss om svarta vinbär och björnbär, den välkända animaliska tonen av grillat kött och rökt bacon och det kryddiga elementet av svarta oliver och svartpeppar. Och det fortsätter bara i en lång och fantastisk eftersmak. Det är stor Syrah och på en nivå som många en Rhône-producent skulle önska att de kunde matcha. Vinet har jäst på 45% hela klasar och har lagrats 22 månader i franska barrique-fat, varav 65% har varit nya.

Serving tips

Anbefalinger