Andremily No. 8 2019

1,995.00 kr.
customer-list-add

Andremily No. 8 2019

Andremily No. 8 2019

Vår utvärdering

100 point | Jeb Dunnuck
"Another perfect wine from Jim Binns is the 2019 No 8, a blend of 88% Syrah, 9% Mourvèdre, and 3% Viognier. This full-bodied powerhouse of a wine has that rare mix of richness and elegance as well as a stunning array of red, blue, and black fruits along with notes of ground pepper, violets, and spring flowers. The balance is as good as it gets, it has ultra-fine tannins, and again, a mix of power and finesse that's something to behold."

Om produkten

Jim Binns har varit källarmästare på det berömda Sine Qua Non-vineriet, och där utvecklades hans fascination för, och kärlek till, Rhônesorterna till en enastående expertkunskap om hur de bör vinifieras för att skapa ikoniska viner. Det var de färdigheter han tog med sig när han startade sitt eget projekt 2012 och namngav det efter sina två barn, Andre och Emily. I hans 2019 No. 8 Syrah är Rhône-inspirationen tydlig, eftersom blandningen tydligt lånar från den legendariska Rhône-kommunen, Côte-Rotie, genom att blanda den vita Viognier-druvan i blandningen. Det ger en mer elegant vin och hjälper samtidigt att dra ut extra färg från Syrah-druvorna. Jim Binns eget geniala fingeravtryck är 9% Mourvedre som hittar vägen till blandningen och ger en genial twist av struktur och mörker till den annars helt raka och eleganta Syrah-vinen. Vinet förenar på enastående vis en fast och kraftfull Syrah-vin med en svävande elegans och nästan otrolig fräschhet. Det finns tyngd bakom smaknoterna, men de glider elegant runt på tungan som små, fina ballerinor. Mörk saftig frukt som påminner oss om svarta vinbär och björnbär, den välkända animaliska tonen av grillat kött och rökt bacon och det kryddiga elementet av svarta oliver och svartpeppar. Och det fortsätter bara i en lång och fantastisk eftersmak. Det är stor Syrah och på en nivå som många en Rhône-producent skulle önska att de kunde matcha. Vinet har jäst på 45% hela klasar och har lagrats 22 månader i franska barrique-fat, varav 65% har varit nya.

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött
Viltfågel

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.