Om produkten
Under ett antal år upplevde Nik Weis en ökande efterfrågan på mousserande kvalitetsvin från Tyskland och 2018 kunde han inte motstå frestelsen länge och lanserade en alldeles egen sekt. Vinet är uppkallat efter hans dotter Clara. Den är baserad på Champagnedruvorna Chardonnay och Pinot Noir, med en twist från Mosel i form av Riesling, vilket bara verkar förstärka vinets uppfriskande essens. De respektive druvorna jäser med hjälp av naturlig jäst, och lagrar sedan på 1 000 liters ekfat, den traditionella Fuder, och ankjäst på flaska som Champagne. Efter 20 månader digorgeras vinet och lämnar Nik Weis källare med en restsockerhalt på 8 g, motsvarande Champagnekategorin Brut.
I glaset framstår vinet som gyllene och fint och i doften tycks rieslingdruvans ädlaste dygder visa sig från sin mest smickrande sida. I gommen är bubblorna raffinerade och fint integrerade i själva vinet, som domineras av aptitretande Moselfrukt. Noter av gröna äpplen och päron, som slutar i en lång, uppfriskande finish. Vem säger att bara champagne kan producera bra mousserande vin.