Rebholz är förmodligen det mest erkända vinhuset i Pfalz och bland den absoluta toppen av Tysklands bästa vinproducenter. Familjen Rebholz har producerat vin i över 350 år och äger idag 24 hektar, vilket producerar ca. 100 000 flaskor årligen. 100% druvor från "Grand Cru" egna åkrar, som främst är (GG) Redan på 50-talet gjorde de det de då beskrev som "naturliga viner" utan att tillgripa de många kemikalier som bl.a. uppfanns under de två världskrigen och spred sig snabbt till jordbruk över hela världen. Till denna dag arbetar de fortfarande på Rebholz för att främja ett hälsosamt ekosystem: inga mineralgödselmedel, herbicider eller syntetiska svampmedel används på åkrarna, och med sin egen kompost och enorma biologiska mångfald arbetar de för att främja växternas egen motståndskraft så att vinstockar växer och trivs naturligt på grund av snarare än trots naturen. Dessa metoder kräver mycket extra arbete på fältet, och med filosofin kommer lägre avkastning. Å andra sidan är de resulterande vinerna rena, levande och med en nerv som få!
Rebholz är både ekologiskt och biodynamiskt certifierat. Under dessa förhållanden bemästrar de inte bara Riesling utan gör också fantastiska Spätburgunder, Weisburgunder och Chardonnay.
Spektakulära i sin renhet, finess och mineraluttryck och förtjänar en stor applåder för att de inte är lätta att producera i en så utarbetad, naturlig stil. Rebholz 2015 är under 13% alkohol och de flesta är mellan 12-12,5% alkohol. Surheten är vital och mycket exakt, och vinerna avslöjar en ihållande mineralstruktur sammanflätad med mogen och koncentrerad frukt. ”
- Stephan Reinhardt, The Wine Advocate