Weingut Hajszan-Neumann är fortsättningen på den driftige Stefan Hajszans livsverk. Ursprungligen var han kock och drev det högt respekterade Universitätsbräuhaus, men år 2000 fick han en liten vingård i present av en stamkund, och det fick honom att förfölja drömmen om att också bli vinmakare. De första vinerna kom till världen med hjälp av vännerna Fritz Wieninger och Fred Loimer, men redan 2004 stod han på egna ben, och i allians med den välkände designern och vinnörden Heinz Neumann, förvärvet av spännande tomter på stadens bäst exponerade backar började med att restaurangen flyttades ut till vingården.
Från början var den biologiska mångfalden ett mantra och med bikupor i vingårdarna och extrakt av kamomill, rölleka, brännässla och inte minst hästgödsel från Lippizanerhästarna vid Hofburg, snarare än gödsel och bekämpningsmedel, blev Stefan Hajszan en pionjär i Wien. 2006 den första vinmakaren med ekologiskt certifikat. 2009 den första med den biodynamiska dito och samtidigt startade Stefan en flitig flört med apelsinvinerna precis som han också då och då "glömde" att tillsätta svavel.
Berättelsen om Stefan Hajszan är dock också historien om ett vansinnigt arbetsraseri och efter att ha blivit pappa till tvillingar valde han 2014 att kliva av rollen som vinmakare och 2016 lämnade han även över nycklarna till restaurangen. Weingut Hajszan-Neumann fortsätter alltså idag av Wiens okrönte vinkejsare Fritz Wieninger i en konstruktion där vingårdarna arrenderas av Heinz Neumann, där Fritz Wieningers mångårige vinmakare Luis Teixeria har flyttat in i källaren, och där den nye chefen Juan Amador efter bara 3 år har fått den 3:e Michelin-stjärnan för restaurangen.