Chateau Mont-Redon

7 varor

Anbefalinger

Visar: 7 varor
Chateau Mont-Redon, Côtes du Rhône du Château 2023
Chateau Mont-Redon, Côtes du Rhône du Château 2023
219.00 kr.
customer-list-add
Finns i lager
- Leverans 3-8 dagar
Chateau Mont-Redon, Châteauneuf-du-Pape 2019
Chateau Mont-Redon, Châteauneuf-du-Pape 2019
569.00 kr.
customer-list-add
Finns i lager
- Leverans 3-8 dagar
Chateau Mont-Redon, Lirac 2019 Magnum
Chateau Mont-Redon, Lirac 2019 Magnum
649.00 kr.
customer-list-add
Finns i lager (3 stk)
- Leverans 3-8 dagar
Chateau Mont-Redon, Lirac 2021
Chateau Mont-Redon, Lirac 2021
319.00 kr.
customer-list-add
På väg till lager
Leverans 5-7 dagar
Chateau Mont-Redon, Gigondas Réserve Mont-Redon 2021
Chateau Mont-Redon, Gigondas Réserve Mont-Redon 2021
379.00 kr.
customer-list-add
På väg till lager
Leverans 5-7 dagar
Chateau Mont-Redon, Châteauneuf-du-Pape Blanc 2022
Chateau Mont-Redon, Châteauneuf-du-Pape Blanc 2022
479.00 kr.
customer-list-add
På väg till lager
Leverans 5-7 dagar
Chateau Mont-Redon, Châteauneuf-du-Pape Le Plateau 2016
Chateau Mont-Redon, Châteauneuf-du-Pape Le Plateau 2016
1,199.00 kr.
customer-list-add
På väg till lager
Leverans 5-7 dagar

Vi är inte ensamma om vår entusiasm för Château Mont Redon. Till och med Robert Parker - som annars om någon har varit inblandad i att iscensätta de mörka och muskulösa vinerna - gav sig så småningom upp och erkände 2011 att "Denna egendom har producerat några av de bästa Chateauneuf du Papes jag någonsin smakat, inklusive deras 1949 (en av de topp 25 viner i min livstid), 1955 och 1961. (Wine Advocate No. 197 i oktober 2011) ".

På Château Mont Redon insåg man som de första möjligheterna på den stora platta slätten uppe bakom staden Châteauneuf-du-Pape, och under loppet av några generationer bytte familjen vidsträckta områden med lavendel och liten skog mot vingårdar. Den ursprungliga 2,5 ha. från 1923 har idag blivit små 200 ha. ensam i Chateauneuf du Pape (varav mer än 100 ha. är i produktion), och dessutom betydande innehav i Lirac och Côtes du Rhône, så att Château Mont Redon - när det kommer till kvalitetsvin - har gått över till att bli det största spelare i södra Rhône.

Vi är mer och mer övertygade om att Château Mont-Redon under dessa år levererar på en nivå som kommer att gå till historien. Det här är stora ord, inte minst för att en viss Robert Parker på toppen av sin karriär noterade "Denna egendom har producerat några av de bästa Chateauneuf du Papes jag någonsin har smakat, inklusive deras 1949 (ett av de 25 bästa vinerna i min livstid) , 1955 och 1961". Men det är där vi är. Pierre Fabre och hans team på Mont-Redon har återigen försett oss med en Chateauneuf-du-Pape som ger oss en fantastisk kombination av kraftfulla bottenegenskaper, elegans och omedelbar charm.

Dagens kanske mest hängivna Rhône-expert John Livingstone-Learmonth har uppfunnit en speciell kategori för den sortens viner han kallar w.o.w. De tre bokstäverna täcker "vad man vill", och det är hans försök att omfamna njutningen och lusten att sträcka sig efter ett glas till utan att skämmas. Learmonth kallar det "vinets sanna, ursprungliga avsikt."

2019 är verkligen en glad årgång i södra Rhône och i Châteauneuf-du-Pape i synnerhet, där regnskurar den 15 juli och igen den 15 augusti precis gav tillräckligt med fukt för att druvorna skulle mogna utan torkstress. Ovanpå några år av frost och utmanande mögel blev 2019 en välsignad lättnad, trots att det svettades hett under långa perioder, och den 28 juni sattes ett franskt värmerekord på 46 ̊. Producenterna fick ta itu med massor av tannin, mycket färg, hög alkohol samtidigt som man letar efter fräschör.

Vinet är till övervägande del skapat på Grenache, som, med all respekt för alla andra druvor, är den graciösa första damen av appellation. Klasarna putsas innan alla stjälkar tas bort och druvorna susar förbi en avancerad optisk sorteringsanläggning och vidare ner i de rostfria tankarna där de förvandlas till vin utan främmande jäststammar. Sedan mognar hälften på 228-liters Bourgogne-fat (25 % nya), medan den andra hälften ligger kvar i tanken tills den slutliga cuvéen blandas efter 14 månader, och när vinet har lagt sig efter några månader får det en lätt filtrering och fylls på flaskor.

Vinet har alltid varit på den eleganta sidan, men det är som om det har fått extra lager av finess efter att Pierre Fabre lämnats ensam på kommandobryggan. En härlig fyllig och saftig Pape med massor av mogna björnbär, plommon, jordgubbar och lockande garrigue, som sakta smälter ihop med subtila toner från fatlagringen. Avväpnande lekfullt och inspirerande!

Återigen ett härligt saftigt Châteauneuf-du-Pape med massor av mogna björnbär, plommon, jordgubbar och lockande garrigue som sakta blandas med subtila söta och rostade toner från den del av vinet som kysste faten. Fyllig på det avväpnande och aldrig våldsamma sättet. Bara lekfullt och djupt inspirerande.