Ben Glaetzer

Anbefalinger

Visar: 0 varor

Ben Glaetzer föddes bokstavligen för att vara en vinmakare. Hans far är Colin Glaetzer, Barossa Valley's "grand old man". När Bens lekskamrater delade ut tidningar eller klippte gräsmattan för att få sina fickpengar, gick den unga Glaetzer till sin fars vingård. Vid 14 års ålder kunde han faktiskt arbeta som en fullfjädrad vinproducent, även om han enligt de australiensiska myndigheterna inte fick smaka på vinet förrän han fyllde 18 (vilket han uppenbarligen siktade för ...).

Ben Glaetzer är den australier som har fått flest recensioner över 95 poäng i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Receptet för hans framgång är ganska enkelt; Skörda ett begränsat utbyte från exceptionellt gamla vinstockar (upp till 120 år) som växer i de bästa åkrarna. Genom att vinifiera vinerna mycket försiktigt behåller Ben elegansen och friskheten i vinerna, även om de är kolossalt koncentrerade.

Alla Glaetzer-viner kommer från det exklusiva Ebenezer-distriktet i Barossa Valley. Wallace är tillverkad på 70% Shiraz och 30% Grenache. Biskopen är tillverkad av 100% Shiraz. Anaperenna är tillverkad av 75% Syrah och 25% Cabernet Sauvignon. Flaggskeppet Amon-Ra är 100% Shiraz från vinstockar upp till 120 år gamla !!

Ben är involverad i tre vinprojekt: Han är delägare i Heartland Wines, som producerar "värde för pengarna" -viner från druvor från olika distrikt i South Australia. Han är också medägare i Mitolo Wines, där han tillverkar otroligt intensiva viner på druvor från McLaren Vale och Barossa Valley. Sist men inte minst leder han Glaetzer Winery, där han odlar en rad viner som betraktas som referenspunkter i Barossa Valley.