Det är lätt att förstå varför många resenärer i Chianti-området upplever ett besök i detta historiska romanska kloster från 1100-talet som höjdpunkten på resan. Badia a Coltibuono rymmer både ett obefläckat hotell och en utmärkt restaurang, allt mitt i en vacker trädgård som utstrålar historia och romantik.
Vinproduktionen har dock dragits ut ur den historiska miljön för en toppmodern vingård, som slutfördes 1997, och härifrån produceras nu ett antal ikoniska Chianti Classico-viner från Badia a Coltibuono cirka 70 ha. . med vinstockar som har organiskt certifierats sedan 2003.
Badia a Coltibuono (bäst översatt till: The Golden Harvest Monastery) grundades av Vallombrosan-munkarna på 1100-talet och var ett berömt centrum för vinproduktion i mer än 700 år tills regeringen 1810 beslutade att sekularisera klostret och auktion över marken. Det banade väg för familjen Stucchi Prinetti, som 1846 förvärvade fastigheten och började återköpa en del av de ursprungliga vingårdarna.
Idag lyckas den sjätte generationen av familjen med respektfull kontinuitet att få innovationen att smälta in i den historiska ramen. 4 syskon är de idag: Emanuela (den första kvinnan som någonsin valdes till president för den prestigefyllda Marchio Storico del Chianti Classico) har tagit på sig det övergripande samordningsansvaret. Roberto har intagit rollen som chefsvinmakare, Paolo hanterar den fina restaurangen Coltibuono och Guido tar hand om hotellet och de olika övriga boendealternativen.