Om produkten
Denna release är ett permanent tillägg till Cù Bòcans produktlinje och kommer att släppas i separata partier. Varje batch lagras på nya fat från hela Karibien, och därför finns det skillnader i smak från batch till batch.
Batch #1 destillerades på. 10 december 2010, och har färdigställts i en blandning av romfat från Guyana och Barbados. Båda öarna använder sockermelass för sin romproduktion.
Barbados anses av många vara platsen där rom har sitt ursprung, och Barbados rom är utmärkande genom att den är gjord av en blandning av rom destillerad i pot stills och rom destillerad i kaffestills. Dessa romfat ger den lätt rökta Cù Bòcan-whiskyn en aspekt av mogna tropiska frukter och härliga maritima smaktoner.
Guyanarom är däremot känd för att vara ganska fyllig och stark i smaken och faten från detta land avger djup och varm krydda.
Tomatin Cù Bòcan Caribbean Rum Cask 12 Year Old buteljeras med 46 % alkohol.