Om produkten
Ren, fruktig och skarp Prosecco från den idylliska Terre di Sant'Alberto på de gröna kullarna vid foten av Dolomiterna i norra Treviso. Här plockas druvorna för hand från några av områdets äldsta åkrar och körs sedan till vingården, där de vinifieras enligt Charmat-metoden: Vinets andra jäsning sker i slutna ståltankar och den färdiga Prosecco tappas sedan under tryck, vilket skapar de karakteristiska bubblorna.
Förutom bubblor hjälper Charmat-metoden att ge en fräsch, vacker och ren tillgänglig fruktarom, som på Sant'Alberto visar sig i form av bl.a. vita blommor, mogna gula äpplen och färska citrusfrukter. På tungan upplevs vinet som lätt, friskt och harmoniskt med en rund och fruktig smak och eftersmak.
Denna Prosecco är därför lämplig som aperitif, välkomstdrink eller bara för skojs skull. Den goda syran och de färska bubblorna gör det också till en populär gäst i thailändsk mat, där de ger en rensande effekt på diskens ofta många olika och färska kryddor.
Servera vid 6-8 grader och njut av det i sin ungdom.