Om produkten
Lugnande och självsäker Chardonnay med en balanserad blandning av citrus och tropiska frukter. Mineral, krispig och fyllig med en lång smak. Soberanesfältet kännetecknas av en tät dimma på morgonen, och på eftermiddagen strömmar vindarna från havet ner genom vinstockarna och håller vinstockarna svala medan solen brinner uppifrån.
På Roar uppmärksammas detaljerna. Mycket tid spenderas på fältet. Tunna skott, löv och druvor späds ut för att ge mer koncentration och komplexitet till de återstående druvorna. I vingården används breda jäsningskärl för de röda druvorna, så att en större andel av musten har hudkontakt. Det drar ut den smak, konsistens och färg som är Roars signatur. Det vita jäser på fat och kännetecknas alltså tidigare av sitt eget. Det hjälper till att mjuka upp smaken och tanninerna och ger en fullständig integration i vinet under lagring.
Roar Wines är en liten familjedragen vingård i Santa Lucia Highlands nära Monterey två timmar söder om San Francisco. Vingården grundades av Gary och Rosella Franscioni, och de lanserade sin första årgång av Roar 2001. Målet från början var att göra små mängder vin från utvalda tomter i Santa Lucia Highlands som speglar terrängen.
Namnet Roar är inspirerat av familjens passion för arbete och lek och är en hälsning både till vinden söder om San Francisco i Monterey Bay som "ylar" genom vingårdarna, och till "åskbruset" som låter när tusentals sportfans på områdets stadioner jublar.
Blekta fruktnoter och mineralitet smälter samman i näsan och munnen och öppnar tropiska frukter och blommiga aromer.
Smaken är underbar med krämig ananas, lichifrukter och melon blandat med citronskal, hö och skiffer. Vinet är långt och avslutas med en fin smak av jasmin.
Druvorna skördades i september. Vinerna fick 100% malolaktisk jäsning på ekfat och har lagrats i 15 månader innan de tappats på flaska.