Raisin, Alcohol Free Rosé Sparkling

149.00 kr.
customer-list-add

Raisin, Alcohol Free Rosé Sparkling

category label Alkoholfri

Raisin, Alcohol Free Rosé Sparkling

Vår utvärdering

Det smakar fruktigt, exotiskt och fräscht och både röda och mörka bär hoppar in på näthinnan när du försöker sätta ord på smaktonerna. En lysande aperitif för dig som vill undvika alkohol, men som ändå vill ha något för att stilla den vinösa törsten i glaset.

Om produkten

Rosa, bubbel och alkoholfri! Raisins rosébubblor på Sauvignon Blanc är den hjälpande handen av gott humör och god stämning du behöver om du vill dra ner på alkoholen och göra det goda i livet.

Vinet började som ett helt normalt vitt vin på Sauvignon Blanc, men genom en metod som kallas "vakuumdestillation" har alkoholen utvunnits ur det. Därefter har det färgats rosa genom att tillsätta en liten mängd alkoholfritt rött vin från Côt (lokalt namn för Malbec) och Cabernet Franc. Slutligen tillsätts kolsyra för att ge vinet dess mousserande uttryck. En lång och komplicerad process, men resultatet är definitivt värt det. För det smakar vin.

Njut av den ansvarsfullt kyld, gärna i ett champagneglas.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Mys- & Balkongvin
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.