Om produkten
Pinot Noir från den pittoreska Moseldalen. Det svala klimatet här ger ett mycket lätt vin, med ett
charmig doft av färska röda körsbär och jordgubbar. Smaken är elegant med små fina bär från
skogen i fin balans. Tanninerna leker fint med färsk fruktsyra och ger ett vin med
mjuk eftersmak. En perfekt följeslagare för sallader och lätta pastarätter.
Druvorna för detta vin kommer från vingårdarna Brauneberger och Trabacher. Jorden här är
skiffer som ger vinet ett kryddigt element. Druvorna skördas sent, i november, för att ha
full mognad. Druvorna förföljs och fermenteras med sin naturliga jäst i bra 3 veckor. Vinet lagras
Franska ekfat i 14 månader före tappning utan filtrering.
Tillverkare:
Markus Molitor är ett familjeföretag som ligger precis vid Zeltingen mitt i Moseldistriktet.
Markus tog över fastigheten från sina föräldrar redan 1984 och har sedan dess utökat dem
sedan 7½ hektar till dagens 38 hektar, varav 95% planteras med Riesling. Alla druvor
skördas för hand och den största respekten för naturlig hantering av vinet visas hela tiden
genom processen. Alla viner jäses med naturlig jäst och jäsning sker naturligt, ibland
för nästa sommar. De flesta viner lagras i en kombination av ståltank och ekfat,
att producera så mycket komplexitet som möjligt.
Området
Moseldistriktet är en av de mest intressanta i Tyskland. Beläget strax norr om Frankrike och söder
för Koblenz. Här ligger vingårdarna i de branta sluttningarna ner till floden Mosel. Jorden är
domineras av skiffer och det ställer stora krav på producenterna att producera vin här. Riesling är
kungsdruvan och de vita vinerna som produceras här är i nivå med de bästa vinerna i världen.