Lander-Jenkins, Chardonnay 2020

219.00 kr.
customer-list-add

Lander-Jenkins, Chardonnay 2020

Lander-Jenkins, Chardonnay 2020

Vår utvärdering

Lander-Jenkins Chardonnay har allt du kan förvänta dig av en California Chardonnay!

Arom med nyanser av bl.a. syltade tropiska frukter, nötter, vanilj och citronskal. Smaken är djärv och rik, fylld med tropisk frukt som i kombination med en färsk fruktsyra gör vinet intensivt och saftigt samtidigt.

Musten fermenteras i ståltankar för att bevara färskheten och hälls först i ekfat, där vinets komplexitet ökar efter 6 månaders lagring.

Lander-Jenkins Chardonnay är en bra följeslagare till exempelvis krispiga sallader, sushi, stekt fisk och ljust kött. Vi rekommenderar att du serverar vinet vid 9-11 grader.

5 stjärnor - Ekstra Bladet:

"Rostat bröd i näsan. En tunn åldrad chardonnay men med en fin fyllning, inte särskilt våldsam. Persika, vitpeppar, kryddor och vanilj i smaken. Välbalanserad med en lång, lite söt finish från fatet."

Om produkten

Lander-Jenkins Chardonnay har allt du kan förvänta dig av en California Chardonnay!

Arom med nyanser av bl.a. syltade tropiska frukter, nötter, vanilj och citronskal. Smaken är djärv och rik, fylld med tropisk frukt som i kombination med en färsk fruktsyra gör vinet intensivt och saftigt samtidigt.

Musten fermenteras i ståltankar för att bevara färskheten och hälls först i ekfat, där vinets komplexitet ökar efter 6 månaders lagring.

Lander-Jenkins Chardonnay är en bra följeslagare till exempelvis krispiga sallader, sushi, stekt fisk och ljust kött. Vi rekommenderar att du serverar vinet vid 9-11 grader.

5 stjärnor - Ekstra Bladet:

"Rostat bröd i näsan. En tunn åldrad chardonnay men med en fin fyllning, inte särskilt våldsam. Persika, vitpeppar, kryddor och vanilj i smaken. Välbalanserad med en lång, lite söt finish från fatet."

Serving tips

Fisk på grillen
Fet fisk
Ljus fisk
Vegetariska rätter
Skaldjur
Sushi

Anbefalinger

Gula viner

Krämig & krispig
Viner med en krämig munkänsla och frisk bakomliggande syra. En arombild som domineras av mogna och gyllene frukter och inslag av fatlagring. Ofta viner i den högre kvalitetsklassen. Vinerna serveras till krämiga rätter med fisk eller fjäderfä. Gula viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Gula äpplen, ananas, mango, mogna persikor, citronskal, äppelpaj, apelsiner, smör, yoghurt, nötter, brioche och vanilj.
Vinområden Bourgogne, Champagne, Oregon, Nya Zeeland, Sydafrika, Washington och Norditalien.
Druvor & typer Chardonnay (fatlagrad), albariño, pinot gris och chenin blanc (Sydafrika).