Om produkten
Vinet kommer från Baden i södra Tyskland, som är beläget extremt nära den franska gränsen! I detta område har vi att göra med lite varmare temperaturer och samtidigt en lite mjukare jordmån. Kombinationen resulterar i tyska viner där djupet, intensiteten och komplexiteten ofta är lite mer framträdande.
Denna cuvée är gjord på ren Grauburgunder, från några av Inas Wihler’s absolut äldsta vinstockar. Grauburgunder är en extremt välkänd och använd druva från området. Vinet är ett utmärkt bevis på att naturvin också kan vara stabilt och elegant. Vinet är inte alls funky, men utstrålar självsäker hantering från Inas sida.
Många säger att Grauburgunder ofta kan framkalla minnen av druvan Sauvignon Blanc. Vi är inte helt överens! Vinet här har också den blommiga doften som nästan blir helt fläderblomsliknande. Samtidigt är vinet perfekt balanserad med den mineral- och syrarika karaktär som verkligen passar detta rigorösa och extremt välstrukturerade vin.
Vinet vinner inget på att luftas innan servering. Servera vinet direkt från kylskåpet. Det kan nästan inte bli för kallt om du frågar oss.
Mat i kombination
Vi har att göra med ett vin som bär prägel av en enorm mineralitet och nästan en salt ton. Samtidigt är den full av frukt- och blomdofter. Så definitivt ett vin som tål lite mat! Kombinera gärna med en fiskrätt, med en djärv och smakrik sås vid sidan av. Och eventuellt en puré, för de krämiga inslagen i vinet.