Om produkten
Il Palazzone's signaturvin, Brunello di Montalcino. Il Palazzone har en klassisk och kompromisslös tillvägagångssätt i hela produktionen. Allt görs för hand, precis som jäsningen och lagringen sker i stora slavonska botti. Vinet lagras således på faten i 39 månader innan det tappas på flaska. Den lilla vingården Il Palazzone ligger i hjärtat av Montalcino och är med sin blygsamma produktion på cirka 10 000 flaskor brunello årligen en av de mindre producenterna i området. Teamet bakom Il Palazzone består av det amerikanska paret Kirsten och Peter Kern vars hjärta brinner för Toscana, samt några få lokala krafter som ansvarar för den dagliga driften. Teamet hos Il Palazzone har de senaste åren investerat stort i bland annat ny modern utrustning och en pågående omställning till hållbar produktion. Il Palazzone äger 3 vingårdar som var och en speglar Montalcinos terroir. Stilen är klassisk, med jäsning och lång lagring på stora slavonska botti. En genomgående egenskap och en av Il Palazzones stora styrkor är den lätta och fräscha stilen som kännetecknar vinerna. En stil som speciellt har uppmärksammats av vinexperter och kritiker under de senaste åren, där det generellt har funnits utmaningar med värmen i området, har Il Palazzone lyckats behålla en lätthet, svalhet och friskhet i vinerna som inte har gått obemärkt förbi. Decanter kallar Il Palazzone för "Under the radar producer" och ger dem följande ord med på vägen "Medan Brunello domineras av väletablerade familjer och stjärnvinmakare finns det fortfarande utrymme för nya producenter att göra sig ett namn i denna prestigefyllda beteckning. Il Palazzone erbjuder Brunello med en uppfriskande 'lätthet'. - Decanter.