Om produkten
Druvorna för detta vin skördas från en lera- och kiselinnehållande tomt där gräs och ogräs får växa mellan raderna för att bibehålla den biologiska mångfalden. Skörden är manuell och vid ankomsten till vingården sker ett urval av druvorna innan de kommer ner i den pneumatiska pressen. Mustet får sedan sedimentera före jäsning och detta görs under koldioxidtryck för att undvika oxidation och för att minska efterföljande tillsats av svavel. Vinet jäser sedan i rostfritt stål vid bara 18-20 grader och mognar sedan i 6-9 månader på bäret före tappning.
Resultatet är ett vin med en nästan kalejdoskopisk arom med associering till mirabeller, vita persikor och kvitten på en bas av rostade mandlar och färsk rosmarin. Sedan frodig och fruktig i munnen där den milda sötheten uppfriskande placeras på plats av en underliggande ström av rosa grapefrukt och mogen lime.
Ett charmigt och perfekt balanserat vin där de ca. 50 g kvarvarande socker skuggar inte färskheten. Genial som aperitif och också perfekt långt in i det salta köket tillsammans med alla sorters skaldjur eller som ett komplement till ett stort utbud av ostar.
Njöt av 8-10 grader medan den är ung och fräsch, och lite varmare om du lagrar den för att uppleva hur den utvecklas i upp till 10-15 år efter skördeåret.