Om produkten
Nu som tidigare handlar det om att kombinera många olika typer av exklusiva teer för att få en smak som ingen av dem ensam skulle kunna prestera. Lite som när källarmästaren på vingården skapar en cuvée genom att blanda frukten från olika druvsorter och parceller. Kontrollerade mängder vitt vin och socker tillsätts och till sist balanseras teet med färskpressad citronjuice innan det genomgår en hemlig förädlingsprocess som med subtila djupa smaknyanser och kolsyra på toppen lyfter drycken ur det konventionella teernas universum.
Sparkling Winter Tea är det 4:e i raden som Kocemba själv kallar "our Enfant Terrible", genom att det i sitt uttryck skiljer sig markant från de 3 första. De kryddiga dofterna ger associationer till det kalla vädret och inte minst julmånaden. Det är som ett intensivt men samtidigt härligt svalkande Chai-te med mycket kanel, kardemumma, kryddnejlika, brownies, nybakat bröd och cederträ som precis får den nödvändiga fräschören från ett underliggande lager citrus.
Prova istället för glögg eller njut av det till alla möjliga sötsaker och desserter, som ett alternativ till portvin och söt sherry.