Om produkten
Nu som tidigare handlar det om att kombinera många olika typer av exklusiva teer för att få en smak som ingen av dem ensam kunde prestera. Lite som när källarmästaren på vingården skapar en cuvée genom att blanda frukten från olika druvsorter och parceller. I det senaste skottet på stammen Copenhagen Sparkling Tea Pink står dock ingen alkohol på spel. Tillsätt istället teet till ekologisk druvmust, lite färskpressad citronsaft, samt en liten mängd socker innan du genomgår en hemlig förädlingsprocess som lyfter drycken ur teernas konventionella universum.
Rosa kommer med sina endast 15g. restsocker som det torraste teet hittills från Copenhagen Sparkling. Den är baserad på exklusivt vitt Silver Needle-te och 2 olika Oolong-teer i spetsen som enligt Jacob Kocemba levererar komplexitet och djup och dessutom finns diskreta toner av frukt från Hibiscus och First Flush Darjeeling te. Rosa glider han lätt över tungan och ger en upplevelse som bäst kan jämföras med italienska Prosecco i Extra Dry-versionerna.
Kocembas mål har varit att skapa den bästa och mest matanpassade mousserande produkten i världen utan alkohol. Vi rekommenderar den gärna till lättare rätter från det salta köket. Prova till exempel till kräftfest, eller servera den med en gång grillad hummer.