Duval-Leroy är det sista champagnehuset i sin storlek, som är 100% familjeägt. Huset har 200 hektar vinodlingar, som huvudsakligen ligger i Côte de Blancs-regionen. Bland annat ägs mark i alla Côte de Blancs städer med Grand Cru-status. Dessutom finns det långsiktiga kontrakt för åkrar och druvor i Montagne de Reims och Vallée de Marne.
Enligt chefen, Carol Duval-Leroy, är den obehindrade tillgången till druvor från de bästa åkrarna nyckeln till husets framgång. Medan andra producenter måste följa nycklarna till marknadspriser när de köper druvor varje år, är Carol Duval-Leroy övertygad om att hon kan arbeta med druvor i exakt önskad kvalitet och stil, år efter år.
Duval-Leroys champagner är eleganta och feminina. Carol Duval-Leroy vägrar att smälta åt amerikanska och asiatiska konsumenter som vill ha fullhet och fruktsötma - hon gör torra, aromatiska och uttalade feminina viner, ofta beskrivna som den främsta exponenten för elegant champagne.