Om produkten
Cap de Coste är ett läckert och uppfriskande sydfranskt rosévin tillverkat uteslutande av Cinsault-druvor. Cinsault har odlats i området i hundratals år, men Cinsault har tappat mark till internationella druvor som Shiraz och Cabernet Sauvignon. Cinsault är dock en perfekt druva för att göra rosévin, vilket detta vin verkligen visar.
Cinsault-druvorna skördas mycket tidigt på morgonen och tas omedelbart till vinkällaren, där stjälkarna tas bort för att undvika bitterhet i det färdiga vinet.
Det finns hudkontakt mellan druvor och must i ca. 24 timmar och vinet jäses vid låga temperaturer för att bevara så mycket frukt som möjligt i vinet. Färgen är rosa, nästan laxfärgad. Vinet har en färsk bukett med nymalen rödpeppar och vinbär. Smaken är halvtorr, fräsch och med en behaglig smak av röda bär som vinbär, jordgubbar och hallon. Vinet är perfekt för sommarrosvin som kan avnjutas på varma sommarkvällar på terrassen - och kan avnjutas både med och utan mat.