Om produkten
Elegant, parfymerad och sensuell Gevrey-Chambertin. Levande frukt och vibrerande mineralitet, omgiven av Gevreys robusthet och perfekt doserad ekfat. Vacker rubinröd i glaset, med ungdomliga lila reflexer. En bedårande, djup och parfymerad doft, med toner av mörkröda körsbär, violer, kanderade rosor och färska plommon, kompletterat med söta jordgubbar, torkade teblad, vaniljstång, krossade stenar och fuktig mull. Mellanfyllig och extraktrik på tungan, med en tät syra och närvarande, men samtidigt silkeslen tannin. Smaken följer näsan till dörren, med sin helt rena fruktiga karaktär och något "umami-liknande" prägel. Röda plommon, körsbärskärnor och blåbärsekstrakt, ackompanjerat av skog, torkade blommor, färsk soja och svart te. Perfekt integrerad ekfat smeker frukten, med fina toner av vanilj och torkade kryddor. En oändlig längd och obeskrivlig energi i denna graciösa Gevrey-Chambertin från Benjamin Leroux. 50% av frukten till Leroux's Gevrey-Chambertin kommer i 2019-utgåvan från femtio år gamla vinrankor planterade på vingården "Les Seuvrées", som gränsar till grannkommunen Morey-Saint-Denis. Den återstående frukten kommer från den kalkstensrika "La Justice", samt gamla vinrankor i "Les Jeunes Rois". Varje parcel vinifierades separat och 90% av druvorna avstjälkades detta år. Vinet har lagrats i 24 månader på en blandning av 600 liters- och 225 liters- ekfat (20% nya).