Benjamin Leroux, Gevrey-Chambertin 2022

1,199.00 kr.
customer-list-add

Benjamin Leroux, Gevrey-Chambertin 2022

Benjamin Leroux, Gevrey-Chambertin 2022

Om produkten

Elegant, parfymerad och sensuell Gevrey-Chambertin. Levande frukt och vibrerande mineralitet, omgiven av Gevreys robusthet och perfekt doserad ekfat. Vacker rubinröd i glaset, med ungdomliga lila reflexer. En bedårande, djup och parfymerad doft, med toner av mörkröda körsbär, violer, kanderade rosor och färska plommon, kompletterat med söta jordgubbar, torkade teblad, vaniljstång, krossade stenar och fuktig mull. Mellanfyllig och extraktrik på tungan, med en tät syra och närvarande, men samtidigt silkeslen tannin. Smaken följer näsan till dörren, med sin helt rena fruktiga karaktär och något "umami-liknande" prägel. Röda plommon, körsbärskärnor och blåbärsekstrakt, ackompanjerat av skog, torkade blommor, färsk soja och svart te. Perfekt integrerad ekfat smeker frukten, med fina toner av vanilj och torkade kryddor. En oändlig längd och obeskrivlig energi i denna graciösa Gevrey-Chambertin från Benjamin Leroux. 50% av frukten till Leroux's Gevrey-Chambertin kommer i 2019-utgåvan från femtio år gamla vinrankor planterade på vingården "Les Seuvrées", som gränsar till grannkommunen Morey-Saint-Denis. Den återstående frukten kommer från den kalkstensrika "La Justice", samt gamla vinrankor i "Les Jeunes Rois". Varje parcel vinifierades separat och 90% av druvorna avstjälkades detta år. Vinet har lagrats i 24 månader på en blandning av 600 liters- och 225 liters- ekfat (20% nya).

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.