Om produkten
Cava Vandrell från Albet i Noya produceras av de klassiska Cava-druvorna Xarel·lo, Macabeu och Parellada - alla från gamla åkrar i Penedès 25 km väster om Barcelona och av producenten Albet i Noya, som också var historiens första ekologiskt certifierade vingård av Spanien.
Alla druvor skördas för hand och jäser sedan i 26 dagar vid 15 grader. Den andra jäsningen har sedan skett enligt den traditionella metoden på flaska, och vinet får sedan lagras i minst 18 månader på flaska innan det disgorgeras.
Kvar är en fräsch, ren och krispig Cava med fina, raffinerade bubblor och en charm som är svår att motstå.
I näsan finns äpplen, citrus, tropisk gul frukt och en fläkt av havsluft från Medelhavet, plus brioche och nötter från flasklagringen.
På tungan följer alldeles fina och livliga bubblor och en behagligt rund och samtidigt fräsch smak med en diskret touch av sötma. En sötma som inte gör den söt, utan helt enkelt får den saftiga syran att framstå som härligt mjuk och välkomnande.
Denna härliga cava kan säkert användas som aperitif, men har också kropp och syra för att matcha både fisk och skaldjur härifrån eller för den delen med inslag av koreanskt, japanskt eller thailändskt kök, där bubblorna kommer att rena efter det ofta brett urval av kryddor.
Vi rekommenderar att servera vinet vid 6-7 grader.