Leo Steen Wines

Visar: 0 varor

Bakom Leo Steen Wines hittar du danskfödda Leo Steen Hansen, som flyttade till Kalifornien 1999. Som son till den dåvarande köksmästaren på Kryb-i-Ly Kro, mellan Middelfart och Kolding, var han lärling till sommeliermästaren Orla Farman vid 20 års ålder. Munkebjerg Hotel. Senare blev han bl.a. under några år chef sommelier på Restaurant Kong Hans i Köpenhamn, innan han reser till Kalifornien för att fortsätta sin utbildning och kanske slutföra sin dröm om att göra vin. Han hamnade i Sonoma och fick snabbt jobb som servitör, sommelier och vinköpare på Dry Creek Kitchen och Cyrus Restaurant i Healdsburg.

2002 började han arbeta i källaren på Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, där han samtidigt tog en oenologutbildning. Idag är han ansvarig för vinningen vid Stuhmuller, men för några år sedan började han också göra några viner i eget regi, Leo Steen Wines, genom att hitta druvor från noggrant utvalda tomter i Kalifornien och vinifiera dem själv. Leo har fått stor hyllning för sina viner, som stilistiskt hålls så nära den europeiska stilen som möjligt, med god frukt och juice, men också med en bra struktur och en bit som passar bra med den goda gastronomin.