Fastigheten grundades 1897 av Bartolomeo Accornero (f. 1839) och hans fru Giuseppina Lasagna som köpte Cascina Ca ’Cima i kommunen Vignale Monferrato, som är vackert beläget i Monferrato, ca. 70 km nordost omBarolo. Monferrato inkluderar ungefär provinserna Alessandria och Asti och 2014 ingick området på UNESCO: s världsarvslista. Cascina Ca ’Cima fungerar fortfarande som familjens huvudkontor och den fysiska egenskapen är omgiven av 25 hektar rullande vingårdar och ca. 100 000 flaskor. Fokus ligger på klassiska druvor för Monferrato, och särskilt portföljen av Barbera del Monferrato är allmänt erkänd som den troligen bäst för området, och familjen är också känd för att producera framstående Grignolino del Monferrato Casalese, vilket knappast är bättre än här, och Accornero växer också Malvasia di Casorzo och några andra sorter.
Grignolino är en distinkt sort som har fått popularitet lokalt; det är krävande och vill planteras i Nebbiolo-positioner, varför det inte ses så ofta i Langhe, och det ger ett ljust rött vin av relativ lätthet med både syra och tannin och kräver därför exakt vinificering, men då uppvisar det också en underbar lokal karaktär och är ett utmärkt alternativ om du inte vill dricka ett tyngre vin. På Accornero får Grignolino spela första fiol och växterna är i gynnade positioner: Grignolino del Monferrato Casalese Bricco del Bosco är ett enfältsvin som visar den klassiska sidan av sorten, och det är ett relativt ljust rött vin, fullt av karaktär doft och med en lätt garvbit, och det vittnar om varför denna sort blir modern igen, för det är ett nöje att dricka, även i gastronomiska sammanhang. Husets stolthet Grignolino del Monferrato Casalese Bricco del Bosco Vigne Vecchie är djupare och rikare och produceras kompromisslöst, med en lång macerationstid och 30 månaders lagring i delvis nya tonneaux, och med ca. 3000 flaskor per år, det är ett sällsynt, lagringsbart och kritikerrosat vin med entusiastiska anhängare.