Om produkten
På Albert Sounit Gör princip Caprice Wine Mousseux efter exakt samma princip som Crémant, det vill säga som använder samma Méthode Tradition Elle (som kallas "Champe" 1995). Varje år väljer de viner som du tänker tilldela som "vin de base" för både Crémant och mousserande viner. För Caprice Rosé dessa viner gjorda av Pinot Noir, Gamay men också Cinsault, Grenache och Syrah druvor. När vinet har kommit i huset, de kontrollerade och blandas i rätt förhållande. Rosévin läggs lite socker likör och jäst och butelj av champagneflaskor, där rosévin startar sin andra jäsning. Flaskorna kvar i källare 12 månader (min. Håll Crémant exempel. Styrs av lagen nio månader). Därigenom, att fällningen (depå) ligga över kapseln, varefter den kan "skjutas ut" associerad med "dégorgeringen" - det vill säga, är fyllningen av den saknade kvantitet som normalt tillsatt socker vätska, samt att fästa svamp. Allt detta sker manuellt på traditionellt sätt precis som i de bästa champagnehusen, och kvaliteten påverkas också av den vård som följer varje flaska från början till slut. Caprice Rosé demi-sec är en mycket fruktig och delikat gnistrande rosé. De många fina bubblor gör vinet färska, men vinet har också en bra struktur. Caprice Rosé demi-sec är lämplig för aperitif eller för lätta söta rätter, såsom fruktdesserter.