Kona Brewing Company grundades av far och son, Cameron Healy och Spoon Khalsa. De två hade en dröm att skapa nya, lokala ösamhällen bryggda med själ, passion och kvalitet. Deras kärlek till Hawaii och en önskan att skydda öarnas orörda miljö förde dem till Big Island för att uppfylla deras vision. De brygger de finaste handgjorda ölen med sitt unika team av motiverade individer som brinner för kvalitet och omtänksamhet och arbetar i en miljö där integritet, god vilja och disciplin är nyckelorden.
Kona inser att jordens framtid beror på hur företag och individer behandlar den. För att visa sitt engagemang tillhandahåller bryggeriet sina använda spannmål till en nötkreatur, och resten används som en ingrediens i pubens pizzadeg och bröd. De behärskar återvinning, tar hand om sitt avfall och stöder grupper som strävar efter att skydda miljön. Detta är bara ett exempel på Konas miljömedvetenhet.
En integrerad del av Kona Brewing Company: s affärsplan är att utöka verksamheten med organisk integritet genom att minska företagets koldioxidavtryck när det är möjligt. Genom att producera buteljerat öl och fatöl på fastlandet har Kona Brewing Company minskat drastiskt beroendet av bränsle för transport av råvaror, förpackning och distribution.
Kona Brewing Company är en integrerad del av samhället och har därför ett stort behov av att ge något tillbaka till samhället. De har stött eller varit värd för flera insamlingsevenemang som Bishop Museum, Kokua Festival, Sierra Club Blue Water Campaign och Surfrider Organization. Företaget fortsätter att spela en roll i att organisera Kona Brewers Festival, som har samlat in mer än $ 350 000 för lokala miljö-, utbildnings- och kulturorganisationer under de senaste 14 åren. Företaget stöder också sportevenemang som Molokai World Cup i kanot, surftävlingar och World Cup i Ironman Triathlon.