2006 undersökte ett antal lokala ölentusiaster på Fanø intresset för att etablera ett bryggeri på ön, och i augusti 2006 var Fanø Bryghus en verklighet.
Cirka 3 500 offentliga aktier och ett antal A-aktier gjorde det möjligt att bygga om ett tidigare kraftverk, och en 10 hektar Kaspar Schulz helautomatisk bryggningsanläggning med tillhörande jäsningstankar och lagringstankar gav en kapacitet på 180 000 liter öl.
Det fanns också plats för en liten bar med uteservering. Tyvärr, från början, var ekonomin mycket ansträngd.
Kostnaden för installation var betydligt högre än försäljningen kunde bära. Efter två kapitaltillskott och flera olika bra initiativ för att vända trenden var Fanø Bryghus tvungen att vända nyckeln den 23 december 2008.
Esbjergensic investeringsföretag E. Bank Lauridsen Holding A / S köpte bryggeriet i juni 2009 och hyrde sedan ut varumärken, byggnader och produktionsutrustning till ägargruppen bakom Nørrebro Bryghus.
Bryggeriet öppnade igen i juli samma år med Claus Winther som regissör. Brygghuset har sedan dess utvecklats till ett av Danmarks mest kända bland andra. med hjälp av flera amerikanska bryggerier, inklusive Steve Rold,
som är hem för Fanø idag.
Sommaren 2018 tog E. Bank Lauridsen Holding A / S tillsammans med den lokala affärsmannen, Henrik Styrup, över driftsföretaget bakom Fanø Bryghus och anställde en ny direktör - Sofie Jansen. kommer att ansvara för en omvandling och omstart av bryggeriets bar och caféområde.
Bryggeriet genomgår en stor utveckling och deras öl är mycket hyllad, vilket de också förtjänar.