Om produkten
Mugas sällsynta men exklusiva rosé Cava med bubblande kvalitet och saftiga betyg!
Muga gör lite Cava, mest för att ha bra bubblor att servera, men lite exporteras. Tillverkad av de klassiska röda Garnacha-druvorna från några av Muga äldsta åkrar, där också druvorna till Prado Enea kommer från.
För denna Cava skördas druvorna i september i små 15 kilo lådor så att druvorna inte pressas. I vinhuset görs pressningen med samma försiktighet, så att endast det renaste mustet (max 25%) används - precis som i Grand Cru Champagne. Den första jäsning sker i stora ekfat och den andra jäsning i flaskan. Efter 14 månader i flaskan tillsammans med jästresterna försvinner vinet med minimal dos för att bibehålla ett så rent intryck som möjligt.
Aromen är fräsch, fruktig och elegant, domineras av nyanser av ljusa hallon, päron, druva, citrus och mynta. De små fina bubblorna ger vinet en nästan krämig struktur tillsammans med färsk fruktsyra
Vi rekommenderar att du njuter av vinet inom 4-5 år efter disgorging.