Om produkten
Muga gör lite Cava, mest för att ha bra bubblor att servera lokalt - men lite exporteras, och tack för det!
Den torra Conde de Haro Cava är gjord av de klassiska vita Rioja-druvorna Viura och Malvasia från några av Muga äldsta åkrar i samma område där deras berömda Prado Enea kommer ifrån. Druvorna skördas i små lådor på 15 kilo så att de inte mosas. Sedan görs ett lätt tryck så att endast det renaste mustet (max 25%) används - precis som i Grand Cru Champagne!
Första jäsning i stora ekfat och andra jäsning i flaskan, som det också är känt från Champagne. Efter 14 månader försvinner vinet med minimal dosering för att hålla ett så rent och skarpt intryck som möjligt.
Aromen och smaken är därmed fräsch och elegant med brioche, citron, päron, druva och mynta. De små fina bubblorna ger vinet en nästan krämig struktur tillsammans med färsk fruktsyra. Vi rekommenderar att du njuter av vinet vid 7-9 grader inom 4-5 år efter att du har försvunnit.