Om produkten
Lochlea är ett oberoende destilleri som i tysthet har producerat, åldrat och mognat sprit under de senaste åren och tålmodigt väntat på att dela frukterna av sitt arbete med världen. Den familjeägda gården odlar och skördar sitt eget korn, och vattnet tas upp från grundvattenmagasin i kalksten djupt nedanför gården. Genom att använda sitt eget korn och vatten har skottarna full kontroll över ingredienserna som ingår i deras whisky. Detta ger naturligtvis en högre nivå av kvalitetskontroll och skapar en smakprofil som är unik för Lochlea.
Lochlea leds av tidigare destillerichef för Laphroaig John Campbell, så expertisen är definitivt på plats. Han bidrar med ett universum av kunskap från 27 år i branschen och en brinnande ambition att hjälpa Lochlea att uppfylla sin stora potential. Resultatet ska inte bli whisky som förvaras i skåpet, utan whisky som dricks. Nu. Oavsett om det är runt lägerelden eller i cocktails eller bara för att du känner för det.