Om produkten
Pedro Ximénez - Daily Talk PX - används över hela Spanien för att uppnå söta viner med förvånande koncentration och sötma. Den mest kända är kanske druvan för att bidra med sötma till "Cream Sherry", men i praktiken tillverkas de bästa exemplen i bergsområden som här i Córdoba-provinsen, där druvorna utsätts för större temperaturfluktuationer och behåller mer av sin naturliga fruktsyra.
Producenten Toro Albalá, som sin specialitet, måste arbeta med den gröna PX-druvan, som sätter sin oföränderliga karaktär på detta mästerverk. Sedan hösten 1968 har vinet stigit ca. 47 år på amerikanska ekfat. Vid den tiden uppnås en koncentration av allt, och den kryddiga, komplexa aromen, överväldigande sötma, imponerande vägningssyra och slutlig eftersmak pratar därför klart språk! Samtidigt lyftas allt av en konstig, nästan flytande ljushet som är svår att beskriva men helt enkelt måste upplevas!
Njut av denna fantastiska exemplar av ett PX-vin för lagrad mögelost, ren vaniljglass av hög kvalitet eller kanske väldigt snart ensam, där de otaliga intryck är så rika en upplevelse i sig.