Churchill-Graham, Vintage Port 2017

999.00 kr.
customer-list-add

Churchill-Graham, Vintage Port 2017

P O I N T
96
Wine Spectator
P O I N T
95
Wine Advocate

Churchill-Graham, Vintage Port 2017

Vår utvärdering

Churchills Vintage Port smakar redan fantastisk som ung men har potential att utvecklas under ett halvt sekel.

Om produkten

Portvin - en av vinvärldens klassiker.

Har man bara en gång smakat en mogen Vintage Port i en toppårgång kan det vara svårt att föreställa sig bättre vin överhuvudtaget. Och det är en paradox att en så civiliserad dryck kommer från ett så barskt, osophistikerat men å andra sidan spektakulärt vackert område som Douro-dalen. Det finns en rad stilar från en enkel "Ruby Port" över de fantastiska fatlagrade Tawnies till kungen av dem alla "Vintage Port", som principiellt bara produceras i toppårgångar. Varje stil passar olika tillfällen och behov - men kom ihåg att det är producenten som garanterar kvaliteten i slutändan! Men det är ju inget nytt.

Churchill Graham Lda. - kometen i Oporto.

Churchill Graham Lda. är kometen i Oporto. Grundat 1981 av Johnny Graham vid en tidpunkt då flera portvinshus gick från att vara familjeägda till de stora multinationella koncernerna. "Jag kände att det fanns plats för en specialiserad producent av förstklassig portvin, tillverkad enligt de gamla traditionella metoderna. Inte för traditionens skull, utan för att det inte finns någon bättre metod att göra portvin på", säger Johnny Graham. Resten är historia, kan vi frestas att säga. Churchill Graham Lda. har fått massor av entusiastiska recensioner och tillhör obestridligen eliten. "Min ingångsvinkel är alltid att försöka förvandla druvorna till Vintage Port", säger Johnny Graham. "Oavsett vilken Churchill Port du njuter av är det alltid klass A vin."

Churchill's Vintage Port.

Precis som alla Churchill Portviner är Vintage Port tillverkad enligt de gamla traditionella metoderna. Druvorna trampas med fötterna i stora lagare av granit på Quinta'en högt uppe i Douro-dalen. Druvorna från varje liten parcel trampas och behandlas separat. På våren transporteras vinet i fat ner till Churchill's lager i Villa Nova de Gaia. Där börjar den stränga urvalsprocessen som slutar med den optimala blandningen för varje typ av portvin.

Serving tips

Söta desserter
Friska desserter
Kraftig ost
Mild ost

External Recommendations

P O I N T
96
Wine Spectator
P O I N T
95
Wine Advocate

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.