Ariola, Lambrusco Marcello

149.00 kr.
Ord. pris 249.00 kr.

Ariola, Lambrusco Marcello

category label

Ariola, Lambrusco Marcello

Vår utvärdering

Helt mörkt lila färg i glaset. Skummet är fin och tjock, när vinet hälls. Buketten är fruktig och med en intensiv doft av björnbär, svarta körsbär och hallon. Smaken börjar sötma helt, och sedan gå in i en torr och winey eftersmak. Frukten är verkligen intensiv och sötma är perfekt doseras. Super saftig, frisk och härlig livlig Lambrusco där du bry dricker mer än ett glas, men! Glöm därför alla tidigare fördomar om Lambrusco och prova denna mycket charmiga vin av mycket hög kvalitet.

Om produkten

Ariolas områden som ligger i 200-300 meters höjd med utsikt över den bördiga Po-dalen och floden. Det är just denna norditalienska regionen, med mjuka kullar och bördig jord, som är hem för god mat och bra motorer! Regionen är Italiens rikaste region och "ansvariga" för det bästa av italienska produkter; Parmesanost, Parma skinka, mortadella korv, bilar (Ferrari, Lamborghini, Maserati), keramik, vin osv osv .. Namnet på vinet, Marcello, är uppkallad efter ägaren Marcello Ceci, om förvärv av vingård i 2003 var mycket angelägna om att ha gjort en Lambrusco av högsta kvalitet och livslängd självständigt. Varje ny årgång riktades små nyanser och redan år 2010 kom belöningen i form av "Grand Gold Medal" på Vinitaly och guld i "International Wine Challenge" i London. Dessutom fick vin guldmedalj i Concours Mondial de Bruxelles 2013 och samma år licensiering som "Worlds Best Sparkling Red" i Luca Maroni s 2013 guide. Marcello var övertagandet redan en erkänd ansikte i Lambrusco världen och med betyg vinerna får ser framtiden bra för Ariola. Vinet produceras i Charmat metoden, som genomgår andra plats i slutna tankar av rostfritt stål, och kolsyra i vinet sålunda bevaras. Få Lambrusco'er blir vinifieras i den traditionella metoden "Champagne-metoden" där vinet butelj med jäst och socker för att jäsa av flaskan. Charmat metoden passar nu bättre Lambrusco (och Prosecco för den delen), där färskhet vinet är av största vikt. När Champagne måste öppna varje flaska för att ta bort sediment, den Charmat metoden något mer "hands". Vinet under tryck pumpas in i en andra tank, som lämnar fällningen i det gamla. Längs vägen passerar vinet ofta ett filter. Drain för flaskor sker också i ett slutet system och under tryck. Endast den lokala druvan Lambrusco Maestri, används för framställning av vin. "Marcello" kommer att döda alla dina fördomar om Lambrusco! Denna variant är i själva verket inte ett sockrade All-For-damer-Fizz. Nej, detta är en känslig fråga som aptitretande. Helt mörkt lila färg i glaset. Skummet är fin och tjock, när vinet hälls. Buketten är fruktig och med en intensiv doft av björnbär, svarta körsbär och hallon. Smaken börjar sötma helt, och sedan gå in i en torr och winey eftersmak. Frukten är verkligen intensiv och sötma är perfekt doseras. Super saftig, frisk och härlig livlig Lambrusco där du bry dricker mer än ett glas, men! Glöm därför alla tidigare fördomar om Lambrusco och prova denna mycket charmiga vin av mycket hög kvalitet. Server vin direkt från kylskåpet som en välkomstdrink, men prova det också, men inte riktigt lika kallt, för brunch, pastarätter, tapas, stekt fisk, etc. eller HIV är den enda direkt från kylskåpet som en uppfriskande glas på en varm sommardag.

Serving tips

Anbefalinger