Om produkten
Alla druvor passerar över ett sorteringsbord och krossas och tvingas innan de förvaras i rostfria behållare. Därefter kall förjäsning maceration i 3 dagar. Alkoholhaltig jäsning i 12 dagar med 2 pump-overs och 2 stansningar per dag. Sedan mognar vinet i 10-12 månader.
Färg: Klar och ljus körsbärsröd.
Näsa: En dominerande fruktighet (svarta vinbär, körsbär), svarta bär med en liten kryddig ton, som sedan utvecklas till kokt katrinplommon, pepparton och djur-, underborst-, moss- och svampnoter.
Smak: Slät och rund på smaken med smälta tanniner. En vacker längd med mycket finess.
Serveras vid 12 till 14 ° C för unga viner, 14 till 16 ° C för äldre viner.
Detta vin kommer att vara perfekt med rött kött, grillat eller rostat, en skål med pålägg, grönsaksallader, kött- eller fjäderfäpajer eller kokt nötkött och grönsaker (pot-au-feu). Dess naturliga elegans gör den också perfekt för kalvkött, kall tabbouleh eller hårda ostar som Gouda.