Château Tour de Pressac, St. Emilion Grand Cru 2015

399.00 kr.

Château Tour de Pressac, St. Emilion Grand Cru 2015

Château Tour de Pressac, St. Emilion Grand Cru 2015

Kropp Fyldig
Aciditet Medium
Sötma Tør

Aroma

Mörk frukt
Andra kryddor
Fat

Om produkten

Château Tour de Pressac är ett behagligt, attraktivt och silkeslent vin, förstärkt av saftiga fruktaromer, blandat med blommor och delikata tränoter. På gommen är vinet smidigt och fylligt samtidigt, och kombinerar svart frukt och eleganta tanniner. Det är en klassisk Bordeaux från högra stranden, där Merlot-druvorna dominerar men får lite motstånd från Cabernet Franc. Trots att Tour de Pressac är andravinet på slottet, så hänger den på ingen sätt efter sin 'Cru Classé' storebror - här får du nämligen alla de klassiska St. Emilion-smakerna med mörk frukt snyggt förpackad i fat - lätt att dricka och klassisk rödvin från en stor årgång. Servera den vid 16-18°C i vanliga rödvinsglas. Drick till klassiska rätter med nötkött som t.ex. helstekt rostbiff.

Aroma

Mörk frukt
Andra kryddor
Fat

Facts

Tannin:
Medium
Sötma:
Tør
Aciditet:
Medium
Kropp:
Fyldig
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2015
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
14,50
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
16-18°C

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mörkt kött
Mild ost

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.